Information om Cookies

Vimlas webbplats använder cookies (kallas även ”kakor”). Enligt lagen om elektronisk kommunikation ska alla som besöker en webbplats med cookies få tillgång till information om att webbplatsen innehåller cookies och ändamålet med användningen av dessa. Användaren ska också ha möjlighet att samtycka till om cookies ska få lagras på datorn, vilket kan ske genom inställningar i den browser (webbläsare) som användaren har.

Vilka cookies används?

Den här webbplatsen innehåller två olika typer av cookies. Varaktiga cookies, som är en textfil som lagras på din dator samt tillfälliga cookies, sk. sessions-cookies, som endast lagras temporärt och försvinner när du stänger ner din webbläsare. Cookies används dels för att optimera webbplatsens funktion, dels för att kunna analysera statistik så att vi i våra kontakter med dig ska kunna ge bästa möjliga service och erbjudanden.

Hur tackar jag nej till cookies?

Om du inte accepterar cookies kan du konfigurera din webbläsare så att cookiefiler inte laddas ner i din dator. Du kan också välja att konfigurera din webbläsare så att du får möjlighet att ta ställning till om du vill tillåta varje ny cookie som en webbplats skickar till din dator. En sådan konfiguration gör att du innan en cookie sparas får kännedom om den och väljer om du vill acceptera att den lagras eller inte. Tillfälliga cookies är dock nödvändiga för att kunna navigera på Vimlas webbplats. Webbplatsen fungerar således inte som tänkt om tillfälliga cookies inte accepteras.

Mer information

Ytterligare information om cookies finns på Post-och telestyrelsens webbplats www.pts.se.

Hantering av personuppgifter

För att du ska känna dig lika trygg när du registrerar dig och loggar in på våra slutna sidor, har vi på Vimla en särskild policy för att skydda och hantera dina personliga uppgifter. Du kan dock alltid besöka våra sajter för att exempelvis skaffa information, ladda ner logotyper m.m, utan att behöva lämna några personliga uppgifter.

Personuppgiftslagen

Sättet att använda och förvara personuppgifter som du lämnar är noga kontrollerat av lagar och bestämmelser, t.ex. personuppgiftslagen. Detta innebär exempelvis att när du lämnar ditt namn, personnummer, adress eller liknande för att kunna teckna något av våra abonnemang eller tjänster, så binder vi oss samtidigt vid att hantera det med sekretess och att inte sälja eller sprida uppgifterna vidare. Sådant kan bara ske med ditt medgivande.

Användning av personuppgifter

När vi inom vår koncern, våra samarbetsparters, leverantörer och exempelvis myndigheter behöver uppgifterna för att kunna erbjuda en tjänst du beställt, använder vi Internetbaserad krypteringsteknik för kommunikationen.

Vi sparar och använder de uppgifter du lämnar till oss för att kunna lova det vi åtagit oss i kontrakt och avtal med dig. Bland annat för att erbjuda tjänster, kundservice, fakturering, administration, kvalitetsarbete, analys och utveckling, information och marknadsföring. Dessutom krävs enligt lag viss rapportering till våra svenska myndigheter. Vi använder också dina personuppgifter för att undvika problem, t.ex. genom kreditupplysning med tillstånd från Datainspektionen.