← Tillbaka till bloggen

Jag <3 surf, och jag är säker på att du känner precis likadant eftersom du hittat hit. Strömmar av filmer, fakturor som betalas med ett klick och konst som inte skulle få plats i alla universums museum. Det sprollar om vi surfar i timmar eller någon kvart här och där – det sista vi vill är att surfen ska ta slut! Så därför vill jag dela med mig av mina bästa tips för att spara surf, så att du kan se till att din surf räcker till allt kul som finns ute på wwwebben.

Streaming drar massa surf – ladda hellre ner

Ett superbra knep för att få din surf att räcka längre är att ladda ner istället för att streama. Då snackar jag om att du direkt i dina appar kan ladda ner dina favvo-playlists, dina älskade e-böcker och poddarna du följer varje vecka.

Varför inte också ladda ner serien inför tågresan? Tar du bilen kan du till och med ladda ner kartan och använda den offline! Supersmidigt, och du kör aldrig vilse igen.

Se bara till att du är ansluten till ett WiFi innan du börjar laddar ner. Genom att passa på att ladda ner allt schysst content medan du är uppkopplad till ett WiFi så sparar du himla mycket av din mobilsurf. Låt scrollandet fortsätta non-stop, forever!

Välj alltid WiFi när du kan

När du kommer hem och slänger dig i soffan efter att ha varit ute på äventyr, stäng av mobildata. Då kan du vara helt säker på att inget dras från härliga din pott med surf. 

Du kan också vara riktigt smart och inte bara ladda ner schysst content, utan även ladda ner och installera systemuppdateringar och appar.

Står du på en plats utan WiFi och vill surfa loss utan att bekymra dig över ditt surfsaldo? Spana in vår 24h obegränsade surfpott som du kan köpa för så lite som 50 kr. Låt slös-surfandet börja!

Vad drar mest surf?

För att spara surf när du är ute på språng, så är det en bra idé att identifiera dina surfbovar. I de flesta mobiler kan du hitta en schysst överblick av vilka appar som drar mest surf och när. Är det Netflix, Spotify eller din webbläsare? Eller kanske ett spel som äter upp den stora surfkakan? 

I en iPhone kan du till exempel se varje vecka hur din mobilanvändning har gått upp eller ner. Klura på sambandet mellan surfförbrukningen och när du har använt mobilen som mest. Finns det någon app du kan stänga av mobilsurfen på och istället bara använda när du är hemma? Du kan spara massa surf genom att tänka ett varv extra.

Här kan du läsa mer om vad olika aktiviteter drar i surf. Till exempel så drar video mycket, ljud mindre.

Säg nej till autoplay

These days spelas väldigt många videos upp automatiskt. Japp, automagiskt när man inte får nog! Du behöver inte göra ett aktivt val för att se nästa video eller avsnitt utan det spelas upp för dig utan att du behöver lyfta ett finger. Det kan vara det bästa som finns regnig och slö söndag.

Men när du är utanför Wi-Fi kan det vara bra att stänga av automatisk uppspelning i videoappen du använder. På så sätt kan du få surfen att räcka längre.

Stäng ner appar efter du har använt dem

Ett till knep för att få surfen att räcka längre är att stänga ner appar när du inte använder dem. De flesta av oss har många appar, och speciellt de appar som hämtar och skickar din geografiska position, kommer att skicka och ta emot data även om de ligger i bakgrunden och inte aktivt används. Det här händer också när din telefon är låst.

Du kan också stänga av “appaktiviteter i bakgrunden”, då kan inte dina appar uppdateras automatiskt.

I en iPhone gör du såhär:

  • Gå in på inställningar.
  • Välj allmänt.
  • Klicka på appaktiviteter i bakgrunden.
  • Stäng av eller justera manuellt för specifika appar.

I en Android skiljer det sig mellan olika modeller och du hittar en schysst guide här.

Välj det bästa mobilabonnemanget

Ibland surfar man mycket, ibland mindre. Med Vimlas mobilabonnemang kan du spara oändligt mycket surf, oändligt länge!

Det sprollar alltså ifall du har 100 GB i månaden och bara surfar upp 50 GB. Då har du hela 150 GB att surfa med nästa månad, eller månaden efter den. Eller ja, när som helst. Vi snackar odödlig surf. 😉