← Tillbaka till bloggen

Vilket mobilabonnemang är bäst?

Jag ska inte skymma med att det finns massor av mobilabonnemang på marknaden. Ja, det finns nog ett mobilabonnemang som passar precis alla. Men vilket mobilabonnemang är faktiskt bäst? Och hur mäter man vilket mobilabonnemang som egentligen är bäst? Det beror helt och hållet på vilka preferenser man har såklart.

Vem vill inte komma billigt undan varje månad när det är dags att betala räkningarna? Eller att kunna bada i fria samtal och mess? För vissa är det kanske viktigare att kunna betala abonnemanget via autogiro eller ringa utomlands. Några av oss är kanske ute efter det bästa mobilabonnemang för våra barn.  

Listan kan göras lång över vilka olika preferenser man kan tänkas ha inför sitt val av mobilabonnemang. Nu är jag givetvis partisk och reppar Vimla 100%, men jag tror ändå att jag har listat ut hacket. Jag har kommit på hur man mäter vilket mobilabonnemang som är bäst. Självklart utlovas abonnemangshacket helt utan partiskhet. Enjoy and scroll to find out!

Hur mäter man vilket abonnemang som är bäst?

Så, here’s the hack. Fråga mobiloperatörernas kunder i Sverige vad de tycker. För hur utser man det bästa mobilabonnemanget egentligen? Well, man söker med ljus och lykta efter allas åsikter om sina mobilabonnemang. Sedan jämför man resultatet och utser helt enkelt en vinnare.
Och vem utför denna högst komplicerade frågestund? Jo! Svenskt Kvalitetsindex gör årligen branschstudier, inom allt från bank till persontransport. Det kan vara supertrist och satsigt att läsa en hel studie innan man väljer och jämför mobilabonnemang, I know! Därför ska jag hjälpa till och göra det mer kul. Nedan listar jag vad som varit viktigt för kunderna i undersökningen om vilken mobiloperatör som har nöjdast kunder:

– Täckning och stabilitet har varit högt på agendan de senaste två åren, saker och ting ska helt enkelt bara funka.
– Men sedan 2022 har även kundservice blivit en central del för kundernas nöjdhet.
– Ett mobilabonnemang ska alltså vara prisvärt och flexibilitet. Valuta för pengarna är ju alltid nice – eller hur?

Vimla har Sveriges nöjdaste mobilkunder

Vimla Sveriges nöjdaste mobilkunder

Okej så då har vi mätpunkterna, vi har kundernas åsikter. Sedan har vi även ett resultat! Tänk en skala mellan 0-100. Det kanske inte är förvånande att ingen mobiloperatör var perfekt i undersökningen. Genomsnittet för mobilbranschen låg på 67,8%. Några få mobiloperatörer tog sig upp över genomsnittet, men det var en mobiloperatör som vann. Mobiloperatören Vimla vann med ett resultat på 77,6. Givet resultatet så har Vimla Sveriges nöjdaste mobilkunder. Jag vet inte vad du känner, men för mig så tycker jag att det är ett kvitto på att Vimla kan vara bäst i klassen. Om du är en sån som älskar att nörda ner dig i statistik så kan du göra det här – annars kan du läsa vidare.

Vad får man för ett billigt pris?

Nu vill jag vara partisk igen! Vilken operatör gör verkligen lemonad av sina citroner? Tänk att ett abonnemang som är billigt utan att vara billig. Det är här jag personligen tycker att Vimla har det bästa mobilabonnemanget. En mobiloperatör där du alltid får ett schysst välkomsterbjudande i form av en kampanj eller rabatt.

Men Vimla är mer än ett pris, Vimla är operatören du ser fram emot att höra ifrån och se vad de har i görningen. När du är i kontakt med Vimla känns det som att prata med en kompis som förstår och hjälper dig hela vägen. Vimla är operatören som skänker delar av sin vinst till hjälporganisationer och engagerar sig i olika hjälpsammanhang. Det är Vimla som vill ge dig något extra när du rekommenderar dem och till slut Vimla som aldrig missar din födelsedag. 

Men alltså vad är haken? Ingen om jag ska vara helt ärlig och lägga korten på bordet. Surfen kan sparas om du inte surfar upp den, du kan spara surfen forever ‘n ever. Vi alla vet att det är nice att ha en liten bank med surf inför sommaren. Sen vill jag ju självklart lyfta tipsrabatten som kan vara din väg till surf för null, noll, nada kronor i månaden. För tipsar du någon som sen skaffar Vimla får du 10 kr rabatt på din faktura. Tänk dig en värld där du surfar utan att betala en endaste krona. Dröm. Eeeeen till grej bara i min lilla pitch: Mantrat “Love us and leave us – när du vill”. Lika enkelt som det är att joina Vimla ska det vara att lämna. Bindningstid är riktigt onice. Ingen bindningstid alltså. Vimla tror på ett öppet förhållande <3

Jämför mobilabonnemang

Jämför mobilabonnemang

Internet svämmar av forum och sajter där du kan välja och vraka mellan olika alternativ. Vissa företag har till och med en egen jämförelsesida bara för sina egna abonnemang så du enkelt kan välja det bästa mobilabonnemanget. Vimla har en här. Det är i skrivande stund 2023 och du kan göra så enormt mycket research innan du tar ett beslut. Det handlar inte bara om ett mobilabonnemang, en elleverantör, ett pannkaksrecept eller vilken mascara som är bäst. Jag gör till och med research när jag ska välja hämtmat. Bara när jag ska välja film eller serie på typ Netflix så måste jag kolla IMDB innan. Inget under 6.5 i betyg på IMDB skulle jag ens titta på. Hur sjukt är inte detta och hur hamnade vi här?

Om jag lyckats sökmotoroptimera mitt blogginlägg tillräckligt bra så kanske jag blir en del av din research. Jag får hoppas att jag gjort ett gott intryck och att jag får vara en del av ditt beslut inför köpet av just ditt nya mobilabonnemang.

Surfa lugnt och fint nu och lycka till i ditt sökande efter det bästa mobilabonnemanget!